چیلر چیست؟ معرفی انواع چیلر + کاربرد هر یک از آنها

۰۲۱۷۷۵۶۵۲۵۲ دفتر مرکزی
چیلر چیست و چه کاربردی دارد؟

چیلر نوعی سیستم تهویه مطبوع با قابلیت خنک کننده برای محیط های صنعتی و غیر صنعتی، دستگاه ها و ماشین آلات است که در مدل با کارایی مختلف طراحی و به بازار عرضه می شوند. شما می توانید از نوع چیلر خانگی در ساختمان های کوچک استفاده کنید و آن را در تراس، حیاط یا پشت‌بام نصب کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با چیلر یا همان سرد کن در ادامه با ما همراه باشید.

مدیا تهویه
مدیا تهویه

انواع چیلر خانگی

چیلر چیست؟ چیلر چه کاربردی دارد؟ چیلر چه مزایایی دارد؟ این ها تمامی سوالاتی است که در هنگام خرید برای متقاضی پیش می آید. ما سعی کردیم در این مقاله به پاسخ سوالات شما در زمینه خرید چیلر و معرفی، بررسی این محصول بپردازیم که بسیار کاربردی به خصوص در فصل گرما است. این دستگاه عملکردی مشابه با سایر دستگاه های کولر، اسپیلت، هواساز و دارد که در دو مدل چیلر خانگی و چیلر صنعتی طراحی شده و هریک کارایی مخصوص خود را دارد.

دستگاه چیلر چیست؟ کاربرد چیلر

چیلر (سرد کن) از سری مدل های سیستم تهویه مطبوع با قابلیت خنک کننده و به راه انداختن جریان هوای تمیز است در دو مدل چیلر خانگی و چیلر صنعتی ساخته شده که با نزدیک شدن به گرما و فصل تابستان، میزان خرید این دو دستگاه افزایش می یابد. از کاربرد چیلر بر اساس مدل هایی که دارد از کارکرد متفاوتی برخوردار می باشد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

بررسی وظایف چیلر

دستگاه چیلر

وظیفه چیلر جذب گرمای جریان سیال که معمولا آب است به کمک سیکل تبرید که (بر اساس نوع چیلر می‌تواند جذبی و یا تراکمی باشد) می‌باشد؛  اين مايع می‌تواند برای خنک كردن هوا و يا دستگاه‌ها استفاده شود كه معمولا به صورت سيكل و درون يك مبدل حرارتی جريان دارد. سپس همین جریان سیال به کمک مبدل حرارتی، آب را برای مصارف خانگی و صنعتی خنک می کند؛ در واقع چیلر گرما را از بخشی به بخش دیگر منتقل می‌کند.

نحوه عملکرد چیلر چگونه است؟

مبنای اصلی کارکرد چیلر، تبخیر است. این دستگاه گرما را دریافت کرده و آن را به سرما تبدیل می نماید به طور کلی در چیلرها با کاهش فشار، عملیات تبخیر در دماهای پایین انجام می‌شود. به عبارت دیگر ماده مبرد چیلرهای جذبی که معمولا آب است در داخل اواپرتور چیلر که دارای فشار خلا است، در دمای پایین تبخیر شده و در نتیجه این عمل محیط اطراف اواپراتور سرد می‌شود و در نتیجه باعث خنک شدن آب می‌شود. آب خنک شده توسط پمپ و لوله کشی به سمت دستگاه های توزیع کننده هوای سرد مثل فن کویل ها و هواسازها منتقل می‌شود.

انواع خنک کننده چیلر + نحوه کارکرد آن ها

قیمت چیلر صنعتی

  • چیلر تراکمی

عملکرد چیلر تراکمی بدین گونه است که ابتدا گاز توسط کمپرسور، متراکم و فشرده می‌گردد، پس از افزایش فشار و دما به کندانسور وارد شده و توسط آب یا هوای محیط، گرمای خود را از دست داده، خنک شده و به مایع تبدیل می‌گردد. این مایع با عبور از شیر انبساط یا لوله موئین وارد خنک‌کننده (اواپراتور) که در فشار کمتری قرار دارد می‌شود. این کاهش فشار باعث تبخیر مایع می‌شود. در نتیجه مایع سرد کننده با گرفتن حرارت نهان تبخیر خود از محیط خنک کننده، باعث ایجاد برودت در موادی که با قسمت خنک کننده در ارتباط‌اند می‌گردد. سپس گاز ناشی از تبخیر، به کمپرسور هواساز منتقل شده و این چرخه تکرار می‌شود.

  • چیلر جذبی

عملکرد چیلر جذبی بدین گونه است که در قسمت جذب‌کننده بخار آب توسط لیتیوم برماید غلیظ، جذب و در قسمت مولد حرارتی، آب بر اثر حرارت تبدیل به بخار می‌شود. بخار آب در کندانسور هواساز که دارای فشار 1/0 اتمسفر است به حالت مایع در می‌آید و سپس در خنک کننده که تحت فشار 01/0 اتمسفر دوباره به بخار تبدیل می‌گردد. آب برای اینکه تبخیر شود گرمای نهان خود را از محیط خنک‌کننده گرفته و باعث ایجاد برودت می‌شود. سپس بخار آب ایجادشده در خنک‌کننده به جذب‌کننده منتقل، و این چرخه دوباره تکرار می‌شود.

تفاوت چیلر جذبی با چیلر تراکمی چیست؟

چیلر چیست

  1. هزینه تعمیر، نگهداری و سرویس چیلر جذبی بالا تر از هزینه نگهداری چیلر تراکمی است.
  2. چیلر جذبی از استهلاک بسیار بالایی نسبت به چیلر تراکمی برخوردار می باشد.
  3. چیلر جذبی تنها در ابعاد بزرگ و چیلر تراکمی در همه  مدل و ابعاد مختلف موجود است.
  4. چیلر جذبی مصرف گاز بالایی دارد اما چیلر تراکمی احتیاجی به سوخت طبیعی ندارد.
  5. در چیلر جذبی مصرف آب نسبت به چیلر تراکمی، بیشتر است.
  6. چیلر جذبی مناسب برای تهویه مطبوع اما چیلر تراکمی مناسب برای تهویه مطبوع و مصارف صنعتی طراحی شده است.
  7. چیلر جذبی برای محیط های خشک با رطوبت کم و چیلر تراکمی برای تمامی شرایط آب و هوایی مناسب می باشد.

آیا هزینه تعمیر چیلر بالا است؟

نمی توان به طور مشخص، هزینه ی تعمیر و سرویس چیلر را بیان کرد اما از عواممل تاثیر گذار بر تعیین کننده هزینه تعمیر انواع چیلر می توان به مواردی اعم از طبقات ساختمان، نوع و برند کولر چیلر چیست (قیمت چیلر)، میزان مساحت مورد نظر برای کولر چیلر، آب و هوا و شرایط اقلیمی محل نصب چیلر هواساز، نیاز به سایر کارها، مثل رسوب زدایی و اسید شویی چیلر اشاره کرد.

برای تعمیر و سرویس چیلر توسط متخصص با کمترین هزینه با کارشناسان موسسه مدیا تهویه تماس بگیرید.

ویژگی چیلر خانگی و صنعتی

  • فضای بسیار کمتر و پیچیدگی کمتر تاسیسات را نیز به همراه دارند.
  • کارایی بالای آن برای محیط‌های بزرگ مانند برج‌ها و پروژه‌های بزرگ با زیربنای بیش از 4000 متر مربع قابل ملاحظه است.
  • یک دستگاه چیلر در ساختمان‌های بزرگ بسیار باصرفه‌تر از واحدهای کوچک داکت اسپلیت یا کولر گازی‌ها و سیستم‌های مشابه است.
  • چیلرها دارای تابلو کنترل‌های بسیار مجهزی هستند، و کنترل کل سیستم سرمایشی یک ساختمان را به آسانی در دستان شما قرار می‌دهند.
  • هواساز چیلر مطمئن‌ترین سیستم در بین سیستم‌های تهویه مطبوع است، همواره کارایی خود را در بدتربن شرایط حفظ می‌کند، و طول عمر بالایی نیز دارد.

آیا چیلر خانگی بهتر است یا کولر آبی؟

چیلر خانگی

چیلر نسبت به مواردی که ادامه به آن ها خواهیم پرداخت نسبت به کولر آبی برتری دارد برای مثال کولر آبی رطوبت را افزایش می دهد و اصلا برای محیط های مرطوب توصیه نمی شود در صورتی که چیلر باعث کاهش رطوبت در محیط می شود. همچنین کولرهای آبی مناسب برای متراژهای کمتر از 100 متر هستند. اما از چیلرها می توان در فضاهای خیلی بزرگ استفاده کرد، زیرا یک چیلر می تواند آب سرد تولیدی را به کمک لوله کشی به بخش های مختلف ساختمان منتقل کند.


  • چیلر چیست؟

    چیلر یک نوع سیستم تهویه مطبوع خنک کننده برای دستگاه ها، ماشین آلات، مصارف خانگی و صنعتی می باشد که در مدل های مختلف به بازار عرضه می شود.

  • سرویس و تعمیر دستگاه چیلر چگونه است؟

    با توجه به حساس بودن چیلر، در صورت مواجه با مشکل حتما با کارشناسان موسسه خدماتی مدیا تهویه تماس گرفته و برای دریافت خدمات تعمیر چیلر توسط تعمیرکاران حرفه ای ما اقدام نمایید.

  • آیا چیلر در هر نوع شرایط آب و هوایی کارایی دارد؟

    چیلر دارای دو نوع مدل است که چیلر جذبی برای محیط های خشک با رطوبت کم و چیلر تراکمی برای تمامی شرایط آب و هوایی مناسب می باشد.


امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید